Mobile Ontwikkelstrategie

Android and iOS

Bijna elke dag komen er nieuwe devices op de markt. Voor mobiele devices is de markt verdeeld tussen Android en iOS. Voor alle andere devices is de webbrowser het belangrijkst.

Ons uitgangspunt is dat de applicaties die wij ontwerpen en bouwen op zoveel mogelijk devices beschikbaar moeten zijn. Vaak betekent dit: ontwikkelen van specifieke applicaties voor ieder platform. Soms kunnen we echter slim gebruikmaken van ontwikkeltools om kosteneffectief applicaties voor meerdere platformen tegelijkertijd te ontwikkelen: de mobile webapplicatie.

Voor elke applicatie wordt de juiste mix bepaald door vragen te beantwoorden als: Wat is de doelgroep? Van welke functionaliteit wordt gebruikgemaakt (bijvoorbeeld: GPS, gyroscoop, spraak, camera)? Wat is de aard van de applicatie (tekst, database, grafische elementen, foto’s, augmented reality)? Hoe zit de businesscase in elkaar? Wat is het budget?

Zo komen we samen tot de best mogelijke strategie om voor al die platformen een toekomstgerichte mobile webapplicatie te ontwikkelen en te onderhouden.


Mobiel op een vast fundament

Een groter contrast bestaat niet en toch zijn ze onlosmakelijk verbonden: elke mobiele applicatie is via internet verbonden met een vast back-end softwaresysteem. Wij vinden de achterkant van een mobiele applicatie net zo belangrijk als een mooie, intuïtieve gebruikerservaring aan de voorkant. De achterkant voorziet een mobiele applicatie immers van de veiligheid, schaalbaarheid, actualiteit en snelheid die nodig is om succesvol te zijn.

Ibuildings bouwt robuuste, schaalbare geïntegreerde back-end software. Vaak niet uitsluitend voor mobiele applicaties, maar ook als API voor andere applicaties zoals: websites, content management omgevingen en bedrijfsapplicaties. Die profiteren dan allemaal van de schaalbaarheid, veiligheid en snelheid van de back-end software infrastructuur.

Advies nodig?

We komen graag geheel vrijblijvend kennismaken en kunnen desgewenst direct de technische diepte in. Dus geen verkoper, maar voor u relevante adviezen. Maak een afspraak om onze passie voor internet te proeven.

TMS

Tom Schenkenberg

Formulier verzonden.

Wij nemen snel contact met u op.