Mobile Ontwikkelstrategie

Android and iOSBijna elke dag komen nieuwe devices op de markt. Voor mobiele devices is de markt verdeeld tussen Android en iOS. Voor alle andere devices is de webbrowser het belangrijkst.

Ons uitgangspunt is dat de applicaties die we ontwerpen en bouwen op zoveel mogelijk devices beschikbaar moeten zijn. Vaak betekent dit het ontwikkelen van specifieke applicaties voor ieder platform. Soms kunnen we echter slim gebruik maken van ontwikkeltools om kosteneffectief applicaties voor meerdere platformen tegelijkertijd te ontwikkelen: de mobile webapplicatie.

Voor elke applicatie wordt de juiste mix bepaald op basis van antwoorden op vragen als: wat is de doelgroep van de applicatie? Van welke functionaliteit maakt de applicatie gebruik (GPS, gyroscoop, spraak, camera, enzovoort)? Wat is de aard van de applicatie (tekst, database, grafische elementen, foto’s, augmented reality)? Hoe zit de business case in elkaar en wat is het budget?

Samen komen we tot de best mogelijke strategie om voor al die platformen een toekomstgerichte mobile webapplicatie te ontwikkelen en te onderhouden.


Mobiel op een vast fundament

Een groter contrast bestaat niet, toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden: elke mobiele applicatie staat via internet in contact met een vast back-end softwaresysteem. Wij vinden dat de achterkant van een mobiele applicatie net zo belangrijk is als een mooie intuïtieve gebruikerservaring aan de voorkant. Het is deze achterkant die een mobiele applicatie immers voorziet van de veiligheid, schaalbaarheid, actualiteit en snelheid die het nodig heeft om succesvol te zijn.

Ibuildings bouwt robuuste, schaalbare geïntegreerde back-end software. Vaak niet uitsluitend voor mobiele applicaties, maar ook als API voor andere applicaties zoals websites, content management omgevingen en bedrijfsapplicaties. Zij profiteren dan allemaal van de schaalbaarheid, veiligheid en snelheid van deze back-end software infrastructuur.

Advies nodig?

We komen graag geheel vrijblijvend kennismaken en kunnen desgewenst direct de technische diepte in. Dus geen verkoper, maar voor u relevante adviezen. Maak een afspraak om onze passie voor internet te proeven.

foto Tom

Tom Schenkenberg

Formulier verzonden.

Wij nemen snel contact met u op.