Touch First

Websites worden applicaties. En applicaties worden apps. Met een touch interface als het unieke verschil. Ibuildings bouwt applicaties die net zo makkelijk met een vinger te bedienen zijn als met een muis. En omdat het mogelijk is om een touch interface met de muis te bedienen maar niet andersom, denken wij “Touch First”. We vinden het belangrijk dat een applicatie gewoon werkt, los van het apparaat (device) wat je in je handen hebt of wat op je buro staat. Ibuildings ontwerpt en bouwt alles met deze Touch First mindset. Dat levert intuïtieve, krachtige applicaties op voor zowel Mobile devices als  webbrowsers.

Websites worden applicaties. En applicaties worden apps. Met een touch interface als het unieke verschil.

Het beste aanwijs instrument ter wereld is niets meer of minder dan je vinger. De muis heeft zijn beste tijd gehad. En wat in 2010 de standaard werd voor een mobiele telefoon zal binnenkort voor alle applicaties gaan gelden. Het ontwerpen en bouwen van nieuwe websites en nieuwe applicaties betekent dat je ervan uit moet gaan dat ze bediend worden met een vinger. Alle functionaliteit moet blijven werken op een smartphone, tablet of laptop met aanraakscherm. Dat noemen we bij Ibuildings Touch First

Het groeiende landschap van devices

ios and android

Bijna elke dag komen nieuwe devices op de markt. Op dit moment is het landschap verdeeld in drie belangrijke platformen:

 • iOS

 • Android

 • Windows 8

Ons uitgangspunt is dat de applicaties die we ontwerpen en bouwen op zoveel mogelijk devices beschikbaar moeten zijn. Vaak betekent dit het ontwikkelen van specifieke applicaties voor ieder platform. Soms kunnen we echter slim gebruik maken van ontwikkeltools om kosteneffectief applicaties voor meerdere platformen tegelijkertijd te ontwikkelen. Voor elke applicatie wordt de juiste mix bepaald op basis van antwoorden op vragen als: wat is de doelgroep van de applicatie? Van welke functionaliteit maakt de applicatie gebruik (GPS, gyroscoop, spraak, camera, enzovoort)? Wat is de aard van de applicatie (tekst, database, grafische elementen, foto’s, augmented reality)? Hoe zit de business case in elkaar en wat is het budget?

Samen komen we tot de best mogelijke strategie om voor al die platformen een toekomstgerichte Touch First applicatie te ontwikkelen en te onderhouden.

 

Mobiel op basis van een vast fundament

Een groter contrast bestaat niet, toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden: elke mobiele applicatie staat via internet in contact met een vast back-end softwaresysteem. Wij vinden dat de achterkant van een mobiele applicatie net zo belangrijk is als een mooie intuïtieve gebruikerservaring aan de voorkant. Het is deze achterkant die een mobiele applicatie immers voorziet van de veiligheid, schaalbaarheid, actualiteit en snelheid die het nodig heeft om succesvol te zijn.

Ibuildings bouwt robuuste, schaalbare geïntegreerde backend software. Vaak niet uitsluitend voor mobiele applicaties, maar ook als API voor andere applicaties zoals websites, content management omgevingen en bedrijfsapplicaties. Zij profiteren dan allemaal van de schaalbaarheid, veiligheid en snelheid van deze back-end software infrastructuur.

Mobile technologie

Ibuildings ontwerpt en bouwt haar oplossingen met de volgende technologie:

 • Native iOS Apps voor de iPhone, iPod Touch en iPad.
 • Native Java Apps voor op Android gebaseerde smartphones en tablets.Integratie van uw ICT infrastructuur in uw mobiele apps.
 • Native C# Mobile en Touch Apps voor de Windows Mobile smartphones, tablets en Windows 8 (Metro interface).
 • Cross platform HTML5/JavaScript mobiele webapplicaties met technologieën zoals Sencha Touch, jQuery Mobile, Titanium en PhoneGap.

Behalve heer en meester zijn over deze technologieën vinden we het belangrijkste om het juiste advies te geven over de inzet van deze technologieën zodat onze opdrachtgevers welbewust keuzes kunnen maken om te investeren in platformen in deze sterk veranderende Touch markt. En vooral ook het optimaal benutten van de reeds bestaande webomgevingen en daar zo goed mogelijk op aansluiten. Onze blik is altijd op de toekomst, maar met de realiteit van vandaag.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Hoe wij bijvoorbeeld uw bestaande webinfrastructuur zouden inzetten om touch interfaces mogelijk te maken? Neem contact op, en maak een kennismakingsafspraak.

Kennismaken

Benieuwd hoe we kunnen helpen?

 • Joni Overbosch

  Joni Overbosch

  Managing Director
  06 46 19 50 81
  E-mail Joni