Mobile Ontwikkelstrategie

Android and iOS

Onze mobiele ontwikkelstrategie is gebaseerd op het simpele uitgangspunt dat de applicatie op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar moet zijn. Dit betekent dat we technologieën kiezen om dit efficiënt en kosteneffectief te realiseren.
We ontwikkelen mobiele applicaties die net zo goed werken op een Apple iPhone als een Samsung S8. En we zorgen er voor dat diezelfde applicatie ook als mobiele website beschikbaar komt.

Het is vaak niet langer nodig om specifieke apps te ontwikkelen voor iOS en Android. De mobiele webbrowsers op smartphones en tablets bieden alle functies om de bekende App-ervaring te bieden zonder te hoeven investeren in kostbare platformafhankelijke (native) mobiele applicaties.

Voor elke applicatie wordt de juiste ontwikkelstrategie bepaald door vragen te beantwoorden als: Wat is de doelgroep? Van welke functionaliteit wordt gebruikgemaakt (bijvoorbeeld: GPS, gyroscoop, spraak, camera)? Wat is de aard van de applicatie (tekst, database, grafische elementen, foto’s, augmented reality)? Hoe zit de businesscase in elkaar? Wat is het budget?

Hieronder volgen een aantal technologieën die we inzetten om uw mobiele applicatie beschikbaar te maken op zoveel mogelijk apparaten:

Progressive Web Apps (PWA’s)

Via moderne technologieën zoals Google’s progressive web apps, kunnen op basis HTML en JavaScript complete mobiele apps worden ontwikkeld. Gewoon met een installeerbaar icoon op het startscherm van je smartphone. De applicatie werkt offline, en ook zaken zoals push notificaties zijn ook gewoon beschikbaar.

Maar het belangrijkste voordeel van PWA’s voor uw gebruikers is: ze hoeven niets te installeren alvorens gebruik te maken van uw applicatie.

Het is dus niet langer nodig om potentiële gebruikers eerst te verleiden een applicatie te installeren op hun smartphone. U kunt ze simpelweg uitnodigen om de applicatie direct te gebruiken. De gebruiker kan later alsnog een icoon plaatsen via een simpele knop in de applicatie.
Door gebruik te maken van PWA’s kan gebruikgemaakt worden van bestaande webtechnologieën. Dus in plaats van een website, een Android App en een iOS App, kan worden volstaan met 1 centraal platform voor publicatie naar zowel desktops, tablets en smartphones. (Alleen Apple loopt nog achter met ondersteuning van PWA’s.)

React Native

Een andere technologie voor het ontwikkelen van mobiele applicaties is React Native. Deze technologie levert platform specifieke (native) apps op die kunnen worden geëtaleerd in de App Stores van Google en Apple. 

Het grote verschil is dat er slechts 1 mobiele applicatie hoeft te worden ontwikkeld (in JavaScript) voor beide platformen. Verder zijn de applicaties niet te onderscheiden van native applicaties geschreven in Objective-C, Swift of Java.
 


Mobiel op een vast fundament

Een groter contrast bestaat niet en toch zijn ze onlosmakelijk verbonden: elke mobiele applicatie is via internet verbonden met een vast back-end softwaresysteem.

Wij vinden de achterkant van een mobiele applicatie net zo belangrijk als een mooie, intuïtieve gebruikerservaring aan de voorkant. De achterkant voorziet een mobiele applicatie immers van de veiligheid, schaalbaarheid, actualiteit en snelheid die nodig is om succesvol te zijn.

Ibuildings bouwt robuuste, schaalbare geïntegreerde back-end software. Vaak niet uitsluitend voor mobiele applicaties, maar ook als API voor andere applicaties zoals: websites, content management omgevingen en bedrijfsapplicaties. Die profiteren dan allemaal van de schaalbaarheid, veiligheid en snelheid van de back-end software infrastructuur.

Advies nodig?

We komen graag geheel vrijblijvend kennismaken en kunnen desgewenst direct de technische diepte in. Dus geen verkoper, maar voor u relevante adviezen. Maak een afspraak om onze passie voor internet te proeven.

Tom schenkenberg

Tom Schenkenberg

Formulier verzonden.

Wij nemen snel contact met u op.