Development Strategy

Met de uitzondering van greenfield startups zien we een breed landschap van bestaande webapplicaties die door de jaren heen zijn ontwikkeld. Deze lopen vaak achter op veranderende eisen die de eigen business eraan stelt. Maar ook een nieuwe generatie gebruikers die met moderne mobiele devices een snellere, intuïtieve en gebruiksvriendelijke applicatie verwachten.

Van oud naar nieuw, maar hoe?

Het pad van oud naar nieuw vormt echter een van de grootste uitdagingen voor elke organisatie die geconfronteerd wordt met legacy maatwerk applicaties. Ibuildings heeft hiervoor (met vallen en opstaan) succesvolle ontwikkelings- en migratiestrategieën ontwikkeld.
We helpen organisaties met het bepalen van de juiste strategie tot en met het compleet uitvoeren van ontwikkelings- en migratietrajecten. Via een transparant en no-nonsense proces voegen we ervaring, expertise en executiekracht toe om samen die zure appel door te bijten.

Applicatie Audits

Wij helpen bedrijven en organisaties met diepgaande architectuur, performance en security audits van hun webapplicaties. Als het mis zit of beter kan, brengen we concrete aanbevelingen uit. En desgewenst helpen we mee met het implementeren of coachen de developers die ermee aan de slag gaan.

Performance audit

Via een performance audit analyseren we de bottlenecks en geven praktische en pragmatische aanbevelingen om de huidige applicatie aan te passen om maximale prestaties te leveren.

En dit doen we voor zowel back-end API's, databases, koppelingen met (langzame) externe systemen en Apache/NGINX optimalisatie. Maar ook voor front-end interfaces: SPA's, caching mechanismen, HTTP/CSS/JS optimalisatie, enzovoort.

Architectuur audit

De architectuuraudit richt zich op  het analyseren van de onderhoudbaarheid, kwaliteit en geschiktheid van de applicatie ten opzichte van uw huidige en toekomstige verwachtingen.

We analyseren de overall architectuur van de applicatie: het data-model, het object-model en de bestanden-structuur. Wordt het framework optimaal ingezet? We evalueren de implementatie van de toegepaste design-patterns (bv MVC). En zetten dit alles af tegen de eisen die aan de applicatie gesteld worden van buitenaf. Dit levert een cruciaal inzicht op in de toekomstvastheid van de applicatie en geeft een glasheldere richting aan de doorontwikkeling.

Security audit

Onze security audits zijn erop gericht om ontwikkelteams op een praktische en pragmatische manier de actuele problemen op te lossen.

Maar daarnaast - en vaak veel belangrijker - brengen we kennis en inzicht over van wat wij noemen ‘het security denken’. Essentieel voor elke ontwikkelaar om ook na een security audit de applicatie op een veilige manier uit te breiden of aan te passen.

Security Consultancy

Er ontstaat een groeiende behoefte aan aantoonbaar betrouwbare digitale communicatie op het internet. Wetgeving en richtlijnen worden opgesteld die bedrijven verplichten om voldoende beschermende maatregelen te nemen tegen datalekken. Bedrijven onderling stellen eisen aan het beveiligingsniveau van online communicatie en opslag.

Voor elk bedrijf dat online diensten aanbiedt of online communiceert met haar klanten is betrouwbaarheid en veiligheid van wezenlijk belang en vraagt om voortdurende zorg. 

Software waarop je moet kunnen vertrouwen. 

Ibuildings beschikt over diepgaande expertise op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. We kunnen u helpen met het maken van de juiste keuzes en het nemen van de juiste maatregelen. Om uiteindelijk met vertrouwen uw software zelf te gebruiken en aan te bieden aan uw klanten die weer op u vertrouwen.

Security voor maatwerkapplicaties is ook maatwerk. Hieronder volgt een greep van de vraagstukken waar onze securityexperts zich mee bezighouden voor onze opdrachtgevers:

  • webapplicatie security audits
  • secure webdevelopment consultancy en training
  • webapplicatie security monitoring
  • identificatie, authenticatie en autorisatie implementaties (bv. SAML2)
  • encryptie implementaties (bv. PKI implementaties)

Maak kennis

Maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken met ons. 

Tom Schenkenberg

Tom Schenkenberg

Joni Overbosch

Joni Overbosch

Formulier verzonden.

Wij nemen snel contact met u op.