Webapplicatie nieuwbouw

Wij ontwerpen en bouwen applicaties waarbij we gebruik maken van de laatste web- en mobile technologieën. Onze kerncompetentie is vakmanschap in software engineering. Met vaardigheden op het hoogste niveau ontwikkelen we met de juiste kwaliteit en onderhoudbaarheid robuuste webapplicaties en mobiele apps voor uw online succes.

State of the art technologie 

We gebruiken technologieën zoals PHP en het Symfony Framework voor de robuuste back-end en API-onwikkeling. En moderne JavaScript technologieën zoals Angular voor de front-end. Voor content management omgevingen gebruiken we op-maat Sonata componenten of Drupal als basis.
We passen geavanceerde software development practices toe zoals Test-Driven-Development (TDD), OTAP straten met Vagrant of Docker, Continuous-integration en automation, Event-Sourcing / CQRS en Hexagonal architectures.

Meer dan alleen een nieuwe webapplicatie

Het uitgangspunt is altijd om open en transparante technologie in te zetten die past bij uw business behoefte.  We geloven dat het eigenaarschap en houderschap bij onze opdrachtgever moet liggen, en nooit bij ons.
We leveren daarom niet alleen een nieuwe applicatie, maar ook de achterliggende code, inzichten, github-repository, JIRA-historie, procesbeschrijvingen en best-practices. We dragen werkelijk alles over. Zodat de enige reden om met ons te blijven werken, onze kwaliteit van dienstverlening is, en nooit restrictieve licenties of andere vendor lock-in mechanismen.

Applicatie herbouwen of verbouwen?

Bij problemen met of veranderende eisen aan een bestaande applicatie komt vaak het vraagstuk ‘nieuwbouw of verbouw?’ naar boven.

Niet altijd is een complete nieuwbouw nodig. In veel gevallen is een renovatie van de applicatie ook een serieuze optie. Goede delen van de code worden verbeterd door middel van refactoring, en slechte delen worden herschreven. Dit is een manier om de applicatie geleidelijk van binnenuit te vervangen zonder big-bang situatie zoals bij een herbouw. 

Door onze ruime ervaring met alle varianten zijn we als geen ander in staat om hierin gefundeerde adviezen te geven. Door het analyseren van de onderhoudbaarheid, kwaliteit en geschiktheid van de applicatie ten opzichte van uw huidige en toekomstige verwachtingen, kunnen we deze nieuwbouw of verbouw vraag helder en gemotiveerd beantwoorden.

Renovatie?

Als de technologie van de applicatie bovendien aansluit op onze expertise (PHP, JavaScript, e.d.), kunnen we zonder meer bestaande applicaties verbouwen. Dit zijn vaak grote renovatie stappen in het moderniseren van de kwaliteit en onderhoudbaarheid van applicaties. Maar ook grote stappen in functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bijvoorbeeld een applicatie geschikt maken om effectief op mobiele devices te gebruiken.

Enterprise Drupal

DrupalHet huidige Drupal content management platform is het resultaat van bijna 15 jaar ontwikkeling waarin Drupal uitgegroeid is tot het meest populaire open source content management platform ter wereld.
Sinds de release van Drupal 7 en Drupal 8 heeft het platform een enorme sprong gemaakt op het gebied van kwaliteit en stabiliteit waardoor het Drupal CMS nu zeer goed inzetbaar is in bedrijfskritische enterprise omgevingen.

We weten precies de kracht van Drupal op de juiste manier in te zetten voor contentmanagement oplossingen. Hieronder staan enkele voorbeelden van Drupal toepassingen.

Drupal Content Management

Drupal is erg sterk in contentmanagement voor websites. Onze software engineers voegen daar kwaliteitonderhoudbaarheid en flexibiliteit aan toe:

  • Kwaliteit omdat we weten welke modules (uit de vele tienduizenden beschikbare) van de juiste kwaliteit zijn.

  • Onderhoudbaarheid omdat we Drupal zo installeren en onderhouden dat upgraden makkelijk blijft.

  • En tot slot flexibiliteit omdat we Drupal oneindig kunnen aanpassen aan uw wensen. En dat met behoud van die vorige twee eigenschappen!

Headless Drupal

Traditioneel wordt een contentmanagement omgeving gebruikt om zowel de content te beheren alsook te publiceren. Uw mobiele applicaties willen echter naast de traditionele websites vaak dezelfde content publiceren. En samen met toenemende eisen op het gebied van gebruikerservaring zal het beheren en publiceren losgekoppeld moeten worden. Dan wordt Drupal de back-end. En de front-end wordt gebaseerd op een flexibel framework zoals AngularJS of ReactJS. 

De software engineers van Ibuildings hebben ervaring met het inzetten van Drupal in hybride omgevingen (progressive decoupling) tot volledige ontkoppelde Drupal instanties (full decoupling).

Drupal Business Applications

Behalve content management oplossingen wordt Drupal door zijn enorme flexibiliteit tevens ingezet om bedrijfsapplicaties in te ontwikkelen. Vaak zijn dit combinaties tussen content management functionaliteiten en het kunnen ondersteunen van interne bedrijfsprocessen. 

Die enorme flexibiliteit van Drupal is tevens een valkuil. Het introduceert veel complexiteit in een omgeving dat ontworpen is voor content management. De uitdaging is om Drupal zodanig in te zetten dat de kracht van Drupal behouden blijft en het niet een struikelblok wordt voor de toekomst. 

Juist omdat Ibuildings behalve Drupal tevens applicaties ontwerpt en bouwt met applicatie frameworks zijn we in staat de juiste tool voor de job in te zetten. En waar het kan deze te combineren. Dit levert een optimaal gebruik van standaardcomponenten op en tegelijkertijd de kwaliteit en robuustheid die nodig is voor bedrijfskritische applicaties.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Tom Schenkenberg

Tom Schenkenberg

Joni Overbosch

Joni Overbosch

Formulier verzonden.

Wij nemen snel contact met u op.