Webapplicatie nieuwbouw

Wij ontwerpen en bouwen applicaties waarbij we gebruikmaken van de laatste web- en mobile technologieën. Onze kerncompetentie is vakmanschap in software engineering. Met vaardigheden op het hoogste niveau ontwikkelen wij met de juiste kwaliteit en onderhoudbaarheid robuuste webapplicaties en mobiele apps voor uw online succes.

State of the art technologie 

We gebruiken technologieën zoals PHP en het Symfony Framework voor de robuuste back-end en API-ontwikkeling. En moderne JavaScript technologieën zoals Angular voor de front-end. Voor content management omgevingen gebruiken we op-maat Sonata componenten of Drupal als basis.
We passen geavanceerde software development practices toe, zoals Test-Driven-Development (TDD), OTAP straten met Vagrant of Docker, Continuous- integration en automation, Event-Sourcing / CQRS en Hexagonal architectures.

Meer dan alleen een nieuwe webapplicatie

Ons uitgangspunt is altijd om open en transparante technologie in te zetten, die past bij uw business behoefte.  Wij geloven dat het eigenaarschap en houderschap bij opdrachtgevers moet liggen en nooit bij ons.
We leveren daarom niet alleen een nieuwe applicatie, maar ook de achterliggende code, inzichten, github-repository, JIRA-historie, procesbeschrijvingen en best-practices. Wij dragen alles over. Zodat de enige redenen om met ons te  blijven liggen in onze kwaliteit van dienstverlening en nooit in restrictieve licenties of andere vendor lock-in mechanismen.

Applicatie herbouwen of verbouwen?

Bij problemen met of veranderende eisen aan een bestaande applicatie komt vaak het vraagstuk ‘nieuwbouw of verbouw?’ naar boven.

Complete nieuwbouw is niet altijd nodig. Vaak is renovatie van de applicatie ook een serieuze optie. Goede delen van de code worden dan verbeterd (refactoring) en slechte delen herschreven. Dit is een goede manier om een applicatie geleidelijk van binnenuit te vervangen zonder een big bang situatie, zoals bij herbouw. 

Door onze ruime ervaring met verbouwen en nieuwbouw zijn wij bij uitstek in staat om hierover gefundeerde adviezen te geven. Door analyse van onderhoudbaarheid, kwaliteit en geschiktheid van een applicatie voor uw huidige en toekomstige verwachtingen, kunnen wij uw vraag helder en gemotiveerd beantwoorden.

Renovatie?

Als de technologie van een applicatie aansluit op onze expertises (bijvoorbeeld PHP en JavaScript), kunnen wij zonder meer bestaande applicaties verbouwen. Dit zijn vaak grote stappen in het moderniseren van kwaliteit en onderhoudbaarheid. En grote stappen in functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bijvoorbeeld om een applicatie geschikt te maken voor effectief gebruik op mobiele devices.

Enterprise Drupal

DrupalHet huidige Drupal content management platform is het resultaat van 15 jaar ontwikkeling. Daarin is Drupal uitgegroeid tot het meest populaire open source content management platform ter wereld.
Sinds de release van Drupal 8 heeft het platform een enorme sprong gemaakt op het gebied van kwaliteit en stabiliteit. Daardoor is het Drupal CMS nu zeer goed inzetbaar in bedrijfskritische enterprise omgevingen.

We kennen precies de kracht van Drupal en de juiste manier om deze in te zetten voor content management oplossingen. Hieronder staan enkele voorbeelden van Drupal toepassingen.

Drupal Content Management

Drupal is sterk in contentmanagement voor websites. Onze software engineers voegen daar kwaliteitonderhoudbaarheid en flexibiliteit aan toe:

  • Kwaliteit omdat we weten welke modules (uit de vele tienduizenden beschikbare) de juiste kwaliteiten hebben.

  • Onderhoudbaarheid omdat we Drupal zo installeren en onderhouden dat upgraden makkelijk blijft.

  • En flexibiliteit omdat we Drupal oneindig kunnen aanpassen aan uw wensen. En dat met behoud van kwaliteit en onderhoudbaarheid!

Headless Drupal

Traditioneel wordt een content management omgeving gebruikt om content te beheren én te publiceren. Uw mobiele applicaties willen echter vaak dezelfde content publiceren. Samen met toenemende eisen op het gebied van gebruikerservaring moeten beheren en publiceren daarom losgekoppeld worden. Dan wordt Drupal de back-end. En de front-end wordt gebaseerd op een flexibel framework zoals AngularJS of ReactJS. 

Onze software engineers hebben veel ervaring met het inzetten van Drupal in hybride omgevingen (progressive decoupling) tot volledige ontkoppelde Drupal instanties (full decoupling).

Drupal Business Applications

Behalve content management oplossingen wordt Drupal door zijn grote flexibiliteit ook ingezet om bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Vaak zijn dit combinaties tussen content management functionaliteiten en het kunnen ondersteunen van interne bedrijfsprocessen. 

Die grote flexibiliteit van Drupal is ook een valkuil. Het introduceert veel complexiteit in een omgeving die is ontworpen voor content management. De uitdaging is om Drupal zo in te zetten, dat de kracht behouden blijft en het geen struikelblok wordt voor de toekomst. 

Omdat Ibuildings naast Drupal ook applicaties ontwerpt en bouwt met applicatie frameworks, zijn wij perfect in staat de juiste tool voor iedere toepassing te kiezen. En om te combineren waar dat kan. Dit zorgt voor optimaal gebruik van standaardcomponenten en tegelijkertijd de kwaliteit en robuustheid die nodig is voor bedrijfskritische applicaties.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij komen graag geheel vrijblijvend kennismaken. U spreekt dan geen verkoper, maar we kunnen als dat nodig is direct de technische diepte in en wij geven voor u relevante adviezen. Maak een afspraak en proef onze passie voor internet.

Tom Schenkenberg

Tom Schenkenberg

Joni Overbosch

Joni Overbosch

Formulier verzonden.

Wij nemen snel contact met u op.